Monday, April 13, 2015

នំ​បង្កង​ហិល​ដោត​ស្លឹក​គ្រៃ


គ្រឿងផ្សំមាន៖
- គល់ស្លឹកគ្រៃ ១២ ដើម
- បង្គារឆៅ ១ គីឡូបកសំបក និងវះពោះរួច
- ខ្ទឹមស ២ ខ្លែបហាន់ជាស្រេច
- ខ្ញីស្រស់ហាន់ជាស្រេច
- ម្ទេសប្លោក ២ ផ្លែហាន់ និងវះយកគ្រាប់ចេញ
- ស៊ុត ១ គ្រាប់យកស៊ុតពណ៌លឿងចេញ
- ទឹកត្រី ១ ស្លាបព្រាបាយ - ទឹកក្រូចឆ្មា ១ គ្រាប់
- ម្សៅមី ១ ស្លាបព្រាបាយ
- អំបិល និងម្រេច ។

របៀបធ្វើ៖
១.កាត់ ឬស​ស្លឹក​គ្រៃ​ចេញ យក​បណ្តូល​ស្លឹក​គ្រៃ​ធ្វើ​ជា​ឈើ​ចង្កាក់​។ កាត់​ឱ្យ​បាន​ប្រ​វែង​ពី ១០ ទៅ ១២ សង់​ទី​ម៉ែត្រ។ បន្ទាប់​មក​វះ​បណ្តូល​ស្លឹក​គ្រៃ​ជា​ពីរ​កុំ​ឱ្យ​ដាច់​ចេញ​ពី​គ្នា​។ 

២.ដាក់​បង្កង ខ្ទឹម​ស ខ្ញី និង​ម្ទេស​ចូល​ក្នុង​ម៉ា​ស៊ីន​កិន រួច​បន្ថែម​អំ​បិល និង​ម្រេច។ បន្ទាប់​មក​ចាក់​ស៊ុត​ស ទឹក​ត្រី និង​ម្សៅ​មី​លាយ​ចូល​គ្នា​។ មិន​ត្រូវ​កិន​វា​យូរ​ពេក​ទេ ព្រោះ​អាច​បណ្តាល​ឱ្យ​វា​ស្វិត​បាន​។ នៅ​ពេល​ដែល​ធ្វើ​រួច​ហើយ ពូន​វា​ជា​ដុំ​តូច​ៗ​ទៅ​ចៀន រួច​ភ្លក់​ប្រសិន​បើ​ស្ទើរ​សូម​ថែម​គ្រឿង​។ ទឹក​ត្រី​សម្រាប់​ជ្រ​លក់​នំ​បង្កង​ត្រូវ​តែ​មាន​ជាតិ​ប្រៃ​ហើយ​ជូរ ចំ​ណែក​ឯ​សាច់​បង្កង​មាន​ជាតិ​ផ្អែម​។

៣.ដុត​កម្តៅ​ខ្ទះ​ឱ្យ​ក្តៅ​ចៀន​នំ​បង្កង ឬ​ក៏​យក​ទៅ​អាំង​ឲ្យ​ក្តៅ​ក៏​បាន​។ គេ​ត្រូវ​លុញ​នំ​បង្កង​ឱ្យ​បាន ២៤ គ្រាប់ ហើយ​យក​ឈើ​ចង្កាក់​ស្លឹក​គ្រៃ​ដោត​ចំ​កណ្តាល​នំ​បង្កង​ដែល​លុញ​រួច។ ជា​ចុង​ក្រោយ យក​នំ​បង្កង​ទៅ​អាំង​រយៈ​ពេល ២ នា​ទី​ ហើយ​ញ៉ាំ​ជា​មួយ​ទឹក​ជ្រ​លក់​ជា​ការ​ស្រេច៕ 


ដោយៈ Asian Bites

No comments:

Post a Comment