គ្រឿងផ្សំ
- មេម្សៅ
- ទឹកក្តៅតិចៗ
- ទឹកដោះគោ
- ស្ករស
- អំបិលម៉ដ្ឋ
- ខ្លាញ់
- ម្សៅនំ
វិធីធ្វើ
រោយមេម្សៅ និងម្សៅចូលក្នុងទឹកក្តៅតិចៗកូរឲ្យរលាយបន្ថែមស្ករ, អំបិលនិងទឹកដោះគោក្នុងម៉ាស៊ីនក្រឡុកមួយ។ ក្រឡុករហូតដល់ចូលគ្នាល្អបន្ថែមម្សៅ ៤ ពែងកូរវាដោយស្លាព្រាធំមួយកូរវារហូតទាល់តែចូលគ្នាល្អ។ កូរវារហូតនៅសល់ ៣ ពែងនៃម្សៅចាក់ចូលក្នុងចាន បន្ទាប់មកបិតគំរបចានដោយប្រើប្លាស្ទិចឲ្យជិត រួចដាក់ចូលក្នុងទូរទឹកកករយះពេល ២ ម៉ោង។ នៅពេលដែលម្សៅឡើងល្អ, ធ្វើការលុញវាជាបន្ទះៗ មិនក្រាស់ពេក ហើយស្តើងពេកដែរ។ កាត់វាឲ្យចេញជាវាងជ្រុងប្រហែល ២ អ៊ិញកន្លះដាក់ដាំខ្លាញ់ឲ្យក្តៅធ្វើការបំពងនំជ្រុងៗនេះម្តងមួយៗក្នុងខ្លាញ់ក្តៅរយះពេល ២ ទៅ ៣ ឬរហូតដល់នំក្រៀមល្អ។ ស្រង់ទុកឲ្យស្រកខ្លាញ់អស់ បន្ទាប់មករោយស្ករគ្រាប់ល្អិតៗពីលើជាការស្រេច៕
ដោយ៖ សំអន
No comments:
Post a Comment