Monday, April 13, 2015

វិធីធ្វើប៊ឺហ្គឺសាឡាដ


គ្រឿងផ្សំ
- ប៊ឺ
- ខ្ទឹមបារាំង ១ ផ្លែ
- ប៉េងបោះ ៣ ផ្លែ(ពុះជា២យកគ្រាប់ចេញ)
- ជីវ៉ាន់ស៊ុយ
- អំបិល
- ម្រិច
- ក្រូច ១ ជំនិត
- ប្រេង
- សាឡាដ
- ទឹកក្តៅល្មម...

របៀបធ្វើ

១. ដាក់​ប៊ឺ​ចូល​ទៅ​ក្នុង​កូន​ចាន​ហើយ​ចាក​ទឹក​ក្ដៅ​ចូល​ទៅ​ក្នុង​ប៊ឺ​ប្រហែល ១/៤ នៃ​ប៊ឺ បន្តិច​ម្ដងៗ ។ រួច​ទុក​ចោល​រយៈ​ពេល ១៥ នាទី។
២. ចាក់​ប៊ឺ​ចូល​ទៅ​ក្នុង​កន្ដ្រង ដើម្បី​ច្រោះ​យក​ទឹក​ដែល​អ្នក​បាន​ចាក់​ន្ថែម​នោះ​ចេញ​មក។បន្ថែម​នូវ​ជី​វ៉ាន់​ស៊ុយ​ចូល​បន្តិច​ដើម្បី​ឲ្យ​មាន​ក្លិន​ឈ្ងុយ។
៤. ផ្សំ​ប្រេង​អូលីវ ទឹក​ក្រូច​ឆ្មា អំបិល និង​ម្រេច​មួយ​កូន​ចាន ដោយ​កូរ​បញ្ចូល​គ្នា​ឲ្យ​សប។
៣. ចាក់​ប៊ឺ​ចូល​ទៅ​ក្នុង​ចាន​គោម​មួយ រួច​បន្ថែម​ខ្ទឹម​បា​រាំង​កូរ​វា​ឲ្យ​សប​ល្អ។ ស្រោច​ពី​លើ​សាឡាដ ហើយ​ចាប់​ផ្តើម​ញាត់​បញ្ចូល​ទៅ​ក្នុង​ប៉េង​ប៉ោះ​ជា​ការ​ស្រេច៕
  
ដោយ៖ សំអន

No comments:

Post a Comment