គ្រឿងផ្សំមាន៖
- ត្រីសមុទ្រដែលមានទម្ងន់ ៤៥០ ក្រាម
- ខ្ទឹមបារាំង ១ ផ្លែ
- ខ្ទឹមក្រហម ២ ខ្លែប ហាន់ជាស្រេច
- ខ្ញីស្រស់ ១ មើមហាន់ជាប្រវែង ៤ សងទីម៉ែត្រ
- ម្ទេសក្រហមស្រស់ ១ ផ្លែវះយកគ្រាប់ចេញនិងហាន់ជាស្រេច
- ម្សៅរមៀត ១ ស្លាបព្រាកាហ្វេ
- ប្រេងឆា ៥ ស្លាបព្រាបាយ
- ទឹកត្រី ៣ ស្លាបព្រាបាយ
- ស្រាស ២ ស្លាបព្រាបាយ
- ខ្ទឹមខៀវ ៤ មើម ហាន់ជាស្រេច
- ស្អំស្រស់ ១/២ បាច់ បេះនិងហាន់ឱ្យហើយ
- អំបិលនិងម្រេចម៉ត់
- សណ្តែកដីឆៅ ៤០០ ក្រាម ឆាវាឱ្យល្មមរួចយកវាទៅបុក សម្រាប់ដាក់តុបតែងលម្អម្ហូប
- ចំណិតក្រូចឆ្មា។
របៀបធ្វើ៖
១ មុនដំបូងត្រូវសម្អាតត្រីឱ្យស្អាត បេះយកឆ្អឹងចេញព្រមទាំងស្បែក ( តែលោកអ្នកក៏អាចឱ្យអ្នកលក់ត្រីធ្វើឱ្យហើយក៏បាន ) ។ រួចហាន់សាច់ត្រីជាដុំៗប្រវែង ៣ សងទីម៉ែត្រ ហើយដាក់វាចូលទៅក្នុងចានដែក ឬចានថ្ម។ បន្ទាប់មកយកប្រដាប់ឈូសទៅឈូសខ្ទឹមបារាំង។ បន្តមកទៀត យកចានគោមមួយដាក់ខ្ទឹមបារាំង ខ្ទឹមស ខ្ញី និងម្ទេសច្របល់ចូលគ្នា។ បន្ទាប់មកទៀត ដាក់រមៀត ប្រេងឆា ២ ស្លាបព្រាបាយ ទឹកត្រី និងស្រាសចូលរួចកូរ។ ពេលកូរសព្វអស់ហើយត្រូវចាក់សាច់ត្រីចូលដើម្បីប្រលាក់គ្រឿងហើយគ្របឱ្យជិតទុកក្នុងទូរទឹកកករយៈពេលពី ២ ទៅ ៣ ម៉ោង។
២ ដើម្បីធ្វើទឹកលាបសាច់ត្រី ដំបូងត្រូវចាក់ប្រេងឆា ៣ ស្លាបព្រាបាយចូលក្នុងខ្ទះដែលមានកម្តៅល្មម។ បន្ទាប់មកដាក់ខ្ទឹមខៀវនិងស្អំចូល ចម្អិនរយៈពេល ២ នាទីរហូតដល់ធុំក្លិនឈ្ងុយសឹមលើកវាចុះ។
៣ ត្រូវយកឈើចង្កាក់ ១ ដៃទៅត្រាំទឹកត្រជាក់យ៉ាងតិច ៣០ នាទីដើម្បីកុំឱ្យឆេះនៅពេលអាំង។ បន្ទាប់មកដុតចង្ក្រានអាំងសាច់ឱ្យក្តៅនិងយកសាច់ត្រីដែលប្រលាក់គ្រឿងហើយនោះទៅដោតក្នុងឈើចង្កាក់។ ហើយដាក់អំបិលនិងម្រេចពីលើ។ បន្ទាប់ពីធ្វើរួចរាល់ហើយយកសាច់ត្រីដោតចង្កាក់នោះទៅអាំងត្រលប់ចុះត្រលប់ឡើងរយៈពេល ២ នាទី។ នៅពេលកំពុងអាំងត្រូវយកទឹកលាបសាច់ទៅលាបពីលើសាច់ត្រីនោះ។ នៅពេលដែលឆ្អិនហើយត្រូវពង្រាយសណ្តែកដីបុកលើចាននិងចំណិតក្រូចឆ្មា៕
ប្រភពៈ Asian Bites
No comments:
Post a Comment