Monday, April 13, 2015

ត្រី​សមុទ្រអាំង​ប្រ​លាក់​គ្រឿង


គ្រឿង​ផ្សំ៖

- ក្រូច​ឆ្មា ២ ផ្លែ និង​ទឹក​ក្រូច​ឆ្មា​ផ្សេង
- ម្ទេស​ទុំ​វះ​យក​គ្រាប់ និង​ហាន់​រួច​ចំ​នួន ៥ ផ្លែ
- អំ​បិល ១ ស្លាប​ព្រា​បាយ
- ស្លឹក​គ្រៃ ២ ដើម ហាន់​ជា​ស្រេច
- ខ្ញី​ស្រស់​ហាន់​រួច
- ខ្ទឹម​ក្រ​ហម ៥ ផ្លែ​ហាន់​រួច
- ក្រែម​ដូង ២០០ មី​លី​លីត្រ
- ម្សៅ​រមៀត ១ ស្លាប​ព្រា​បាយ
- ត្រី​សមុទ្រ​សម្អាត​រួច​ចំ​នួន ៤ ទៅ ៦ កាត់​ជា​កង់ៗ។

វិ​ធី​ធ្វើ

 យក​កាំ​បិត​ចិត​សំ​បក​ក្រូច​ចេញ​យក​តែ​សាច់ រួច​ហាន់​សាច់​ក្រូច​នោះ។

 ប្រើ​អង្រែ​បុក​គ្រឿង បុក​ម្ទេស អំ​បិល ស្លឹក​គ្រៃ និង​ខ្ញី​ឱ្យ​ម៉ត់។ បន្ទាប់​មក​ដាក់​ខ្ទឹម​ក្រ​ហម និង​សាច់​ក្រូច​ឆ្មា​ដែល​ហាន់​រួច​ចូល។ រួច​មក​ចាក់​ក្រែម​ដូង​ច្រ​បល់​ចូល​គ្នា ផ្ទេរ​គ្រឿង​ប្រ​លាក់​ចូល​ទៅ​ក្នុង​ចាន​ធំ។ រោយ​រមៀត​បុក​ចូល​ហើយ​ច្រ​បល់។

 ប្រ​សិន​បើ​លោក​អ្នក​អាំង​ត្រី​ទាំង​មូល ចូរ​កាប់​ត្រី​ជា ៣ កង់​រួច​វះ​សាច់​ត្រី​ទាំង​សង​ខាង​ចូល​ដល់​ឆ្អឹង​កណ្តាល​ដើម្បី​ឱ្យ​គ្រឿង​ចូល​ទៅ​ដល់​សព្វ​សាច់​ទាំង​អស់។ ម្យ៉ាង​ទៀត លោក​អ្នក​អាច​វះ​សាច់​ត្រី​ជា​បន្ទះ​រួច​ប៉ាត​ទឹក​ជ្រ​លក់​ពី​លើ​សាច់​ត្រី​ពីរ​ទៅ​បី​ដង​ទុក​រយៈ​ពេល ៣០ នា​ទី ។ 

 ដាក់​សាច់​ត្រី អាំង​លើ​ចង្ក្រាន​រ​ហូត​ដល់​ក្តៅ​ត្រលប់​ចុះ​ត្រ​លប់​ឡើង​ពី​រយៈ​ពេល ៤ ទៅ ៥ នា​ទី បន្ទាប់​មក​ចាក់​គ្រឿង​ម្ទេស​ពី​លើ។ រួច​ច្រ​បាច់​ក្រូច​ឆ្មា​ពី​លើ​ធ្វើ​ឱ្យ​មើល​ទៅ​គួរ​ឱ្យ​ចង់​ញ៉ាំ គឺ​ជា​អា​ហារ​ពិ​សេស​របស់​អា​ស៊ាន ។
 
ប្រភពៈ Asian Bites

No comments:

Post a Comment