Monday, April 6, 2015

ឆាសាច់មាន់គល់ស្លឹកគ្រៃ

គ្រឿងផ្សំ
- សាច់មាន់​ ៣០០ក្រាមកាត់ជាដុំៗ
- គល់ស្លឹកគ្រៃហាន់ស្តើងៗ ៣ស្លាបព្រាបាយ
- រំដេង ១ដុំហាន់បញ្ឆិតៗ
- រមៀត ១ដុំហាន់បញ្ឆិតៗ
- ស្លឹកក្រូចសើច ៤សន្លឹក
- ម្ទេស តាមចំណូលចិត្តហាន់បញ្ឆិត
- ទឹកត្រី ១ស្លាបព្រាបាយ
- ស្ករស ១ស្លាបព្រាកាហ្វេ
- ប៊ីចេង កន្លះស្លាបព្រាកាហ្វេ
- ​អំបិល ១ចិប
- ខ្ទឹមសចិញ្ច្រាំ កន្លះស្លាបព្រាបាយ
- ប្រេងឆា ២-៣ស្លាបព្រាបាយ

វិធីធ្វើ
១. ជា​ដំបូង​​ត្រូវ​ដាក់​ប្រេង​ឆា​ចូល​ក្នុង​ខ្ទះ​ទុក​ឲ្យ​ក្តៅ​ដាក់​ខ្ទឹម​ស​ចូល​ឆា​ឲ្យ​មាន​ខ្លិន​ឈ្ងុយ​។
២. ចាប់​ផ្តើម​ដាក់​សាច់​មាន់​ចូល​ឆា​ឲ្យ​សាច់​រាង​ឆ្អិន​បន្តិច​សិន​ចាំ​ដាក់​ ទឹក​ត្រី, ស្ករស,​ ប៊ីចេង និងអំបិល រួច​ហើយ​ឆា​វា​ឲ្យ​ចូល​រស់​ជាតិ​ សាក​ភ្លល់​មើល​បើ​ស្ទើ​រ​អ្វី​បន្ថែម​តាម​ការ​ចូល​ចិត្ត។
៣. ដាក់​គល់​ស្លឹក​គ្រៃ, រំដេង, រមៀត, ស្លឹកក្រូចសើច និងម្ទេស បន្ទាប់​មក​ឆា​បញ្ចូល​គ្នា​ទាំង​អស់​មួយសន្ទុះ​ឲ្យ​ចូល​គ្រឿង​ជា​ការ​ស្រេច៕

No comments:

Post a Comment