Wednesday, April 8, 2015

មាន់ចំហុយស្រោចទឹកខ្ញី

គ្រឿងផ្សំ
- ភ្លៅមាន់ ១ភ្លៅ
- ខ្ញី ២ដុំ
- ម្សៅស៊ុប កន្លះស្លាបព្រាកាហ្វេ
- អំបិល ១ចុង​ស្លាបព្រាកាហ្វេ
- ស្ករស កន្លះស្លាបព្រាកាហ្វេ
- ប៊ីចេង ១ចិប
- ស្លឹកខ្ទឹមហាន់​ បន្តិច
- ជីវ៉ាន់ស៊ុយ ២ដើមហាន់
- ប្រេងឆាមិនកក កន្លះ​វែក​ (ប្រេងឆាហេលស៊ីឆេហ្វ)

+
វិធីធ្វើ
១. ដំបូង​ត្រូវ​ដាក់​ឆ្នាំង​ដាំ​ទឹក​ប្រហែល​ជា​ ១ចាន​គោម​ រួច​ហើយ​យក​ខ្ញី ១ដុំ​ហាន់​ជា​បន្ទះ និង​ជី​វ៉ាន់​ស៊ុយ​​ហាន់់​ជា​មួយ​នឹង​អំ​បិលបន្តិច ​​ដាក់​ចូលទុក​ឲ្យ​ពុះ​​។
២. យក​ភ្លៅ​មាន់​​​មក​ប្រឡាក់​ អំបិល ស្ករស ម្សៅ​ស៊ុប ​និង​ប៊ី​ចេង មួយ​មុខ​បន្តិច​ ទុក​មួយ​ភ្លេត​សិន​ទើប​យក​វា​មក​ដាក់​ក្នុង​ទឹក​ដែល​បាន​ដាំ​ពុះ​​ ​រួច​ហើយ​ទុក​មួយ​ពុះ​ទៀត​។
៣. បន្ទាប់​ពី​ពុះ​ហើយ​ត្រូវ​ចាក់​វា​ចូល​ក្នុង​ចាន​គោម​មួយ​ទាំង​ទឹក​ និង​សាច់​មាន់​រួច​ហើយ​យក​​ទៅ​ដាក់​ចំ​ហុយ​ប្រហែល​ជា ​២០-២៥​នាទី​។
៤. ​យក​ខ្ញី​ ១​ដុំ (ខ្ញីខ្ចី) ​ហាន់​ឲ្យ​ស្តើង​រួច​ហើយ​ចិញ្ច្រាំ​ឲ្យ​ម៉ត់​ពូត​ទឹក​ចោល ​​រួច​ហើយ​យក​វា​ដាក់​ក្នុង​​កូន​ចានមួយ​ បន្ទាប់​មក​ដាក់ អំបិល ​ម្សៅ​ស៊ុប​ ប៊ីចេង ស្ករស ស្លឹកខ្ទឹម និង​​ប្រេង​ឆា​កំ​ដៅ​ឲ្យ​ក្តៅ​ ​រួច​ហើយ​កូរ​បញ្ចូល​គ្នា ​​​(ធ្វើ​ទឹក​ខ្ញី​)។
៥. យក​​មាន់​ដែល​បាន​​ចំ​ហុយ​រួច​ដាក់​ចូល​ក្នុង​ចាន បន្ទាប់​មក​យក​​ទឹក​ខ្ញី មក​ស្រោច​ពីលើ​ឲ្យ​សព្វ ដាក់​ជី​វ៉ាន់​ស៊ុយ​ពី​លើ​​ជា​ការ​ស្រេច៕

ដោយ៖ សុខឡៃ

No comments:

Post a Comment