Wednesday, April 8, 2015

ស៊ុបឆ្អឹងជំនីជ្រូកជាមួយត្រាវ

ស៊ុបឆ្អឹងជំនីជ្រូកជាមួយត្រាវ

គ្រឿងផ្សំ
- ឆ្អឹង​ជំនីជ្រូក ២៥០ក្រាម (ឆ្អឹងខ្ចី) កាត់​ជាដុំៗ
- ត្រាវ ៣០០ក្រាម​ចិត​ជាដុំ
- អំបិល​ កន្លះ​ស្លាបព្រាកាហ្វេ
- ប៊ីចេង ១ចិប
- ស្ករស បន្តិច
- ទឹកត្រី កន្លះស្លាបព្រាកាហ្វេ
- ម្សៅស៊ុប ២ស្លាបព្រាកាហ្វេ
- ស្លឹកខ្ទឹមហាន់ កន្លះស្លាបព្រាបាយ

វិធីធ្វើ
១. ដំបូង​ដាក់​ឆ្នាំង​ដាំ​ទឹក​ឲ្យ​ពុះ​ បន្ទាប់​មក​​ដាក់​ត្រាវ​ចូល​​ទុក​​​មួយ​សន្ទុះ​​។
២. ​ដាក់​ឆ្អឹង​ជំនី​ជ្រូក​​ចូល​​ទុក​ឲ្យ​ពុះ​ រួចដួស​ពពុះ​ចោល​ បន្ទាប់​មក​​ដាក់​ អំបិល, ប៊ីចេង, ស្ករស, ទឹកត្រី និង​​ម្សៅស៊ុប។
៣. រំ​ងាស់​វា​ទុក​មួយ​សន្ទុះ​ទៀត​ ភ្លក់​មើល​​តាមចំណូល​ចិត្ត ហើយ​មើល​​ត្រាវ​​បើ​​ផុយ​ហើយ​​​អាច​ដួស​ញ៉ាំ​បាន​គ្រាន់​តែ​រោយ​ស្លឹក​ខ្ទឹម​បន្ថែម​ពីលើ៕

ដោយ៖ សុខឡៃ

No comments:

Post a Comment