សារាយ
គ្រឿងផ្សំ៖
សារាយ ១កញ្ចប់ ទឹកសុទ្ធ ២លីត្រ ស្ករស ១គីឡូ(ឬតិចជាងនឹងតាមចំណូលចិត្ត)
ខ្ទិះដូងកន្លះគីឡូ ខ្នុរមួយដុំធំ មៀនកន្លះគីឡូ កែវជ័រ៥០។
វិធីធ្វើ ៖ ច្របាច់ខ្ទិះដូងយកខ្ទះដើមទុកបន្តិច ហើយវាល់ខ្ទិះចុង ២លីត្រ ដាក់ដាំអោយពុះល្អ។
មៀន នឹង ខ្នុរត្រូវបេះយកសាច់ ជាចំនិតតូចល្មមកុំអោយស្លាក់ អោយសមទៅនឹងទំហំ
កែវដែលយើងត្រៀមទុក។
ពេលទឺកពុះ ចាក់ស្ករសនឹងម្សៅកូរសារាយចូលយហើយកូរអោយសព្វរួចចាក់មៀន
នឹងខ្នុរដែលបេះរួចចូល។
ចុងក្រោយត្រូវប្រញ៉ាប់ដួរសារាយដាក់ចូលតាមកែវ ជៀសវាងទុកយូរពេក
ធ្វើអោយទឹកសារាយនោះទៅជាកក ប្រើការលែងកើត។
២០នាទីក្រោយពេលចាក់សារាយចូលកែវគ្រប់ហើយ
យកទៅដាក់ក្នុងទូរទឹកកក រង់ចាំត្រជាក់ យកបរិភោគ
តាមការគួរ
No comments:
Post a Comment