Monday, April 6, 2015

បង្គារឆាស្រួយ

គ្រឿងផ្សំ
- បង្គារ ៥០០ក្រាម យក​សំបក​ និងក្បាលចេញ
- ពងមាន់ ៣គ្រាប់​
- ខ្ទឹមសបំពង ៥ស្លាបព្រាបាយ
- ម្សៅស្រួយ ៥-៦ស្លាបព្រាកាហ្វេ
- គល់ខ្ទឹម ៣-៤ដើម​កាត់​ប្រវែង ​២ថ្នាំង​ដៃ
- ទឹកស៊ីអ៊ីវ, ទឹកត្រី, អំបិល, ប៊ីចេង, ស្ករស មួយ​មុខ​បន្តិច
- ជីវ៉ាន់ស៊ុយ បន្តិច
- ប្រេងឆា ១ចាន 

វិធីធ្វើ
១. ​ដំបូង​ត្រូវ​យក​ពង​មាន់​គោះ​ដាក់​ក្នុង​ចាន ​(យក​តែ​ពណ៌ក្រហម) ​​រួច​​​ដាក់​គ្រឿង​​ចូលមួយ​​មុខ​បន្តិច​ អំបិល ប៊ីចេង​ ស្ករស ទឹកត្រី ទឹកស៊ីអ៊ីវ និងម្សៅស្រួយ បន្ទាប់​មក​កូរ​​បញ្ចូល​គ្នា​ឲ្យ​សព្វ។
២. ដាក់​ប្រេង​ឆា​ចូល​ក្នុង​ខ្ទះ​ទុក​​ឲ្យ​ក្តៅ​ បន្ទាប់ពី​​ប្រេង​បាន​ក្តៅ​ហើយ​ត្រូវ​យក​បង្គារ​ដាក់​ចូល​ក្នុងចាន​ពង​មាន់​ជ្រលក់​វា​រួច​​ហើយ​យក​មក​ដាក់​បំពង​ឲ្យ​ឆ្អិន​ ឡើង​ក្រហម​ស្រង់​ទុក​សិន។
៣. យក​ប្រេង​ឆា​ដាក់​ចូល​ក្នុង​ខ្ទះ​ ២ស្លាបព្រាបាយ ទុក​រាង​ក្តៅ​បន្តិច​ចាំ​ដាក់​បង្កង​បំពង​រួច​​ ទឹកត្រី ប៊ីចេង ស្ករស អំបិល ទឹកស៊ីអ៊ីវ ១ចុង​ស្លាប​ព្រាកាហ្វេ ​​រួច​ហើយ​ឆា​បញ្ចូល​គ្នា​ទាំង​អស់​។
៤. ដាក់​គល់​ខ្ទឹម​ចូល​ឆា​មួយ​ភ្លេត​ចាំ​ដាក់​ខ្ទឹម​ស​បំ​ពង​ចូល​ឆា​ ២-៣​ត្រឡប់​ ដួស​ដាក់​​ក្នុង​ចាន​រួច​​ហើយ​ដាក់​ជីវ៉ាន់​ស៊ុយ​​ពីលើ​ជា​ការស្រេច៕

ដោយ៖ សុខឡៃ

No comments:

Post a Comment