គ្រឿងផ្សំ៖
- ចំណិតដូងខ្ចី
- អង្ករតំណើប
- សណ្តែកខ្មៅ
- ស្ករ
- អំបិល
- ខ្ទិះដូង
វិធីធ្វើ៖
១, ត្រាំសណ្តែកខ្មៅ ៥-៦ម៉ោង មុនយកស្ងោរ។ ពេលស្ងោរដាក់អំបិលបន្តិច រំងាស់អោយផុយ ទើបលាងសម្រស់អោយស្រស់ទឹក ទុកមួយអន្លើ។
២, ពូតខ្ទិះដូង យកខ្ទិះដើមទុក រំងាស់ខ្ទិះចុងដៃអោយឆ្អិន ទើបដាក់អង្ករតំណើបចូល រំងាស់រហូតដល់បែកគ្រាប់អង្ករទើបចាក់សណ្តែកចូល។
៣, បង់ស្ករ អំបិល ភ្លក្សថែមថយ តាមចំណូលចិត្ត រួចទើបបង់សរសៃដូងខ្ចីដាំអោយពុះ ហើយលើកចុះពីភ្លើង។
៤, យកខ្ទិះដើម ទៅដាំអោយពុះ ទើបលើកទុកអោយត្រជាក់។
៥, ពេលដួសបបរបរិភោគ ត្រូវច្រូចខ្ទិះដើមចូលបន្តិច ដើម្បីអោយឈ្ងុយ។
ដោយ៖ អ្នកស្រី កែវ ច័ន្ទបូរណ៍
No comments:
Post a Comment