Sunday, April 12, 2015

ឆាលៀសសមុទ្រ ស្រោចទឹកជ្រលក់


គ្រឿងផ្សំសម្រាប់ទឹកជ្រលក់៖ 
- គ្រាប់ស្វាយចន្ទីឆៅ ៤ ស្លាបព្រា 
- ខ្ទឹមសមួយខ្លែប 
- អំបិល ១\២ ស្លាបព្រាកាហ្វេ 
- ស្ករស ១ ស្លាបព្រាកាហ្វេ 
- ម្ទេសខៀវចំនួន ៤ ផ្លែ 
- ជីវ៉ាន់ស៊ុយមួយបាច់ធំបេះយកស្លឹក និងហាន់ល្អិត 
- ទឹកក្រូចឆ្មា ១ ស្លាបព្រាបាយ 

គ្រឿងផ្សំសម្រាប់លៀសសមុទ្រ៖ 
- លៀសសមុទ្រពី ១២ ទៅ ១៨ គ្រាប់ 
- សំបកលៀសដុសលាងឲ្យស្អាត 
- ខ្ញីស្រស់ ៤ ដុំ 
- ប្រេងបន្លែ ២ ស្លាបព្រាបាយ 
-ខ្ទឹម ៣ ខ្លែប ជី​វ៉ាន់​ស៊ុយ​ស្រស់​ហាន់​តូចៗ ស្លឹក​ជី​អង្កាម ម្រេច​ស្រស់ និង​អំ​បិល​ម៉ត់ ។ 

វិធីធ្វើ 
១ ដើម្បី​ធ្វើ​ទឹក​ជ្រ​លក់ គេ​យក​គ្រាប់​ស្វាយ​ចន្ទី​ស្ងួត​ទៅ​ឆា​ក្នុង​ខ្ទះ​ដែល​មាន​កម្តៅ​ល្មម​រហូត​ដល់​ខ្លោច​តិចៗ ត្រូវ​រៀប​ចំ​ដាក់​សណ្តែក​ដី​ដើម្បី​តុប​តែង​លំ​អ។ ច្រ​បល់​សណ្តែក​ដី​ជា​មួយ​ខ្ទឹម​ស អំ​បិល និង​ស្ករ​ស ។ បន្ថែម​ម្ទេស និង​ជី​វ៉ាន់​ស៊ុយ ព្រម​ទាំង​ស៊ុប​ខាប់ៗ ។ បន្ថែម​ទឹក​ដោះ​គោ​ជូរ ទឹក​ធម្មតា ២ ស្លាប​ព្រា​បាយ​ហើយ​លាយ​ចូល​គ្នា។ ដាក់​ស៊ុប​ខាប់ៗ​រហូត​ដល់​វា​មាន​រស​ជាតិ​ឆ្ងាញ់។ យក​ទឹក​ជ្រលក់​ដែល​ធ្វើ​រួច​ដាក់​ក្នុង​ចាន​គោម​មួយ​ហើយ​កូរ​ជា​មួយ​ទឹក​ក្រូច​ឆ្មា។ ចូរ​ពិ​និត្យ​មើល​គ្រឿង​ទេស ។ ម្ហូប​យើង​អាច​ផ្អែម​បណ្តាល​មក​ពី​សណ្តែក​ដី ឬ​ក៏​ទឹក​ដោះ​គោ​ជូរ ហើយ​ប្រៃ ឬក៏​ជូរ​មក​ពី​ទឹក​ក្រូច​ឆ្មា។  
 ប្រ​សិន​ជា​ចាំ​បាច់ លោក​អ្នក​អាច​យក​សាច់​លៀស​ចេញ​ពី​សំ​បក​ក៏​បាន។ យើង​អាច​ដាក់​ពង​ត្រី​បន្ថែម​ដើម្បី​ឱ្យ​រស​ជាតិ​កាន់​តែ​ឆ្ងាញ់។ សម្ងួត​លៀស​សមុទ្រ​ឱ្យ​ស្ងួត។ រួច​យក​ខ្ញី​ទៅ​ហាន់​ជា​ចម្រៀក​ស្តើងៗ​ដូច​ជា​ម្ជុល។ វៃ​គ្រាប់​ស្វាយ​ចន្ទី​តិច​ៗ​ជា​មួយ​នឹង​ខ្នង​កាំ​បិត ។ 
 
 ចាក់​ប្រេង​ឆា​ចូល​ទៅ​ក្នុង​ខ្ទះ​ទុក​ឱ្យ​ក្តៅ។ ដាក់​អំ​បិល និង​ម្រេច​ចូល​គ្នា​ជា​មួយ​ លៀស​សមុទ្រ រួច​ចាក់​ចូល​ទៅ​ក្នុង​ខ្ទះ។ កម្លោច​លៀស​សមុទ្រ​ពី ៦០ ទៅ ៨០ វិ​នាទី​អា​ស្រ័យ​លើ​កម្រាស់​របស់​វា ។ នៅ​ពេល​ដែល​លៀស​សមុទ្រ​ខ្លោច​តិចៗ និង​បាន​ច្រ​បល់​សព្វ​ហើយ សូម​ដូស​ដាក់​ចាន ។ 
 
 ដាក់​គ្រាប់​ស្វាយ​ចន្ទី​ដែល​ឆា​រួច​ចូល រោយ​ខ្ញី​ដែល​ហាន់ និង​ខ្ទឹម​ចូល បន្ទាប់​មក​ដាក់​គ្រាប់​ស្វាយ​ចន្ទី​បុក​ចូល និង​ជ្រលក់​ចូល​ជា​ការ​ស្រេច ។ 

បញ្ជាក់៖ វិធី​ខាង​លើ​នេះ​ត្រូវ​តែ​ម្ហូប​មួយ​កូន​ចាន​តែប៉ុណ្ណោះ លោក​អ្នក​អាច​ធ្វើ​ច្រើន​ជាង​តាម​តម្រូវ​ការ។ ម្យ៉ាង​ទៀត​លោក​អ្នក​អាច​ញ៉ាំ​ម្ហូប​មួយ​មុខ​នេះ​ជាមួយ​នឹង​ក្តាម​ស្រស់ បង្កង​អាំង ឬ​ត្រី​ដោត​ចង្កាក់​ក៏​បាន៕

ប្រភពៈ Asian Bites

No comments:

Post a Comment