Sunday, April 12, 2015
ឆាសណ្តែកបារាំងហិរ
គ្រឿងផ្សំធ្វើទឹកម្ទេស៖
- ស្លឹកគ្រៃ ១ ដើម បកស្រទាប់ក្រៅចេញ និងហាន់ជាស្រេច
- ខ្ញីស្រស់ហាន់ជាស្រេចចំនួន ៣ ដុំ
- ខ្ទឹមស ៥ ខ្លែបហាន់ជាស្រេច
- ម្ទេសក្រហមស្រស់ ៣ ផ្លែវះយកគ្រាប់ចេញ និងហាន់រួច
- ខ្ទឹមក្រហម ១០ ផ្លែហាន់ជាស្រេច
- កាពិ ១ ស្លាបព្រាបាយ
- សណ្តែកដីបុក ៨ គ្រាប់
- ប្រេងឆា ៤ ស្លាបព្រាបាយ
- សណ្តែកកួរទម្ងន់ ៤០០ ក្រាម ហាន់ជាប្រវែង ៤ សង់ទីម៉ែត្រ ឬសណ្តែកបារាំង ទំពាំងបារាំងហាន់ជាពីរកំនាត់
- ទឹកត្រី ១ ស្លាបព្រាបាយ
- ស្ករស ១ ស្លាបព្រាកាហ្វេ
របៀបធ្វើ
១ ដើម្បីធ្វើទឹកម្ទេស ត្រូវប្រើត្បាល់បុក ដើម្បីបុកខ្ញី និងស្លឹកគ្រៃឱ្យម៉ត់។ ដាក់ខ្ទឹមស និងម្ទេសចូល ហើយបន្តបុកទៀត។ ជាចុងបញ្ចប់ ដាក់ខ្ទឹមក្រហម កាពិ និងសណ្តែកដីចូល បុករហូតដល់ម៉ត់។
២ ដុតខ្ទះឱ្យក្តៅរួចចាក់ប្រេងចូល។ ឆាទឹកម្ទេសពីរយៈពេល ៤ ទៅ ៥ នាទីរហូតដល់ខាប់ និងធុំក្លិនឈ្ងុយ។ បន្តមកទៀត ចាក់សណ្តែក ទឹកត្រី ស្ករសឆារយៈពេលពី ៤ ទៅ ៥ នាទីរហូតដល់សណ្តែកផុយ។ នៅពេលដែលកំពុងឆា ត្រូវក្រលាស់ទឹកដាក់ដើម្បីឱ្យហុយផ្សែង គឺមិនឱ្យលើសពី ១០០ មីលីលីត្រទេ។ សណ្តែកដែលត្រូវយកទៅឆា មិនត្រូវត្រាំទឹកយូរពេកទេ។
ប្រភពៈ Asian Bites
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment