Sunday, April 12, 2015

មីឆាម៉ាឡេស៊ី


គ្រឿងផ្សំ៖ 
- ម្ទេសគ្រៀម ១០ ផ្លែធំៗ 
- ខ្ទឹមក្រហម ៥ ផ្លែ បកសំបកឲ្យហើយ 
- ខ្ទឹមស ៥ ខ្លែប 
- កាពិ ១ ស្លាបព្រាបាយ 
- ប្រេងឆា ៦ ស្លាបព្រាបាយ 
- តៅគ័រទម្ងន់ ១៥០ ក្រាម កាត់រាងជ្រុងៗប្រវែង ២ សងទីម៉ែត្រ 
- ខ្ទឹមបារាំង ២ ផ្លែហាន់ជាស្រេច 
- ខ្ទឹមស ២ ខ្លែប ហាន់ជាស្រេច 
- សាច់មាន់ ៣ ខាំ កាត់ជាបន្ទះៗ 
- បង្កងឆៅ ៣ ខាំ បកសំបក និងវះពោះរួច 
- ផ្កាខាត់ណា ៦ មើម ហាន់ជាប្រវែង ៣សងទីម៉ែត្រ 
- ទឹកប៉េងប៉ោះ ១ ស្លាបព្រាបាយ 
- ទឹកស៊ីអ៊ីវ ១ ស្លាបព្រាបាយ 
- មីលឿងសរសៃធំ ៤៥០ ក្រាម កាត់ជាប្រវែងខ្លីៗ- ខ្ទឹមខៀវ ៤ មើម ហាន់ជាស្រេច 
- សណ្តែកបណ្តុះ ២២៥ ក្រាម 
- ក្រូចឆ្មា ១ ចំហៀង 
- អំបិល និងម្រេចស្រស់ 
- ទឹកក្រូចឆ្មា 
វិធីធ្វើ 
 ដើម្បី​ធ្វើម្ទេស​ចិញ្ច្រាំ ត្រូវ​ត្រាំ​ម្ទេស​ស្ងួត​ក្នុង​ទឹក​ក្តៅ​រយៈ​ពេល ២០ នា​ទី​រហូត​ដល់​ទន់។ រួច​យក​ម្ទេស​វះ​យក​គ្រាប់​ចេញ។ ត្រូវ​ប្រើ​អង្រែ​បុក​គ្រឿង ខ្ទឹម​ក្រ​ហម និង​ខ្ទឹម​ស។ ដាក់​ទឹក​ធម្ម​តា ២ ​ស្លាប​ព្រា​បាយ ដាក់​ប្រេង​ឆា ១ ស្លាប​ព្រា​បាយ​ចូល​ខ្ទះ​រួច​ដុត​កម្តៅ ហើយ​កូរ​ពី ៣ ទៅ ៤ នាទី។ រួច​ផ្ទេរ​ចូល​ទៅ​ក្នុង​ចាន ហើយ​សម្អាត​ខ្ទះ​ចេញ។  
 ចាក់​ប្រេង​ឆា​ចូល​ទុក​ឱ្យ​ក្តៅ ហើយ​ចៀន​តៅ​គ័រ​ពី ៣ ទៅ ៤ នា​ទី​រ​ហូត​ដល់​ខ្លោច​តិច​ៗ។ រួច​ដួស​តៅ​គ័រ​ចេញ​ពី​ខ្ទះ ទុក​ឱ្យ​ស្ងួត។ ដាក់​ខ្ទឹម​បា​រាំង និង​ខ្ទឹម​ស​ចូល​ទៅ​ក្នុង​ប្រេង​ឆា ហើយ​ឆា​រ​យៈ​ពេល ២ នា​ទី​រ​ហូត​ធុំ​ក្លិន​ឈ្ងុយ ។ ចាក់​សាច់​មាន់​ចូល​ចៀន​ពី ២ ទៅ ៣ នាទី បន្ទាប់​មក​ចាក់​បង្កង និង​ស្ពៃ​ចូល។ 

 ដាក់​ម្ទេស​ឆា ១ ស្លាប​ព្រា​បាយ ស៊ុបខាប់​ប៉េង​ប៉ោះ ទឹក​ធម្ម​តា ១២៥ មី​លី​លីត្រ​និង​ទឹក​ស៊ី​អ៊ីវ​យក​ទៅ​រំ​ងាស់។ ចាក់​មី​ចូល និង​ចម្អិន ៣ នាទី។ ដាក់​ខ្ទឹម និង​សណ្តែក​បណ្តុះ​ចូល ហើយ​យក​តៅ​គ័រ​ដាក់​ចូល​ខ្ទះ រួច​ឆា​បញ្ចូល​គ្នា។ បន្ថែម​រស​ជាតិ ដាក់​អំ​បិល ម្រេច និង​ទឹក​ក្រូច​ឆ្មា​បន្តិច​ចូល។ បង្កង សាច់​មាន់ ទឹក​ម្ទេស​ហិល ទឹក​ស៊ី​អ៊ីវ ប៊ី​ចេង អំបិល និង​ច្របាច់​ទឹក​ក្រូច​ឆ្មារ​ចូល​បន្តច​ជា​ការ​ស្រេច៕


ប្រភពៈ 
Asian Bites

No comments:

Post a Comment