Sunday, April 12, 2015

សាច់ទាចិញ្រ្ជាំ


គ្រឿងផ្សំមាន៖
- រមៀត​ម៉ត់​១​ស្លាប​ព្រា​កា​ហ្វេ ១\២- គ្រាប់​ធញ្ញ​ជាតិ ១ ស្លាប​ព្រា​បាយ- ម្រេច​គ្រាប់ ១\២ ស្លាប​ព្រា​កា​ហ្វេ- ផ្កា​ក្តាំង​ពួ ២ ដើម - ផ្លែ​ចន្ទន៍​គ្រឹះ​ស្នា- ខ្ញី​ស្រស់​ហាន់​ឱ្យ​ហើយ​ប្រ​វែង ៣ សង់ទីម៉ែត្រ- ខ្ទឹម​ក្រ​ហម ១២ ផ្លែ​ហាន់​ជា​ស្រេច- ម្ទេស​ក្រ​ហម​ស្រស់​៣​ផ្លែ​វះ​យក​គ្រាប់​និង​ហាន់​ឱ្យ​ហើយ- ខ្ទឹម​ស ៦ ខ្លែប​ហាន់​ឱ្យ​ហើយ- ស្ករ​ត្នោត ២ ស្លាប​ព្រា​បាយ- កា​ពិ ១ ស្លាប​ព្រា​កា​ហ្វេ- ជី​វ៉ាន់​ស៊ុយ ១ បាច់- ប្រេង​ឆា ២ ស្លាប​ព្រា​បាយ- សាច់​ទា ៤៥០ ក្រាម​ហាន់​ឱ្យ​ហើយ- ម្រេច​បុក ១ ស្លាប​ព្រា​កា​ហ្វេ- អំ​បិល ១ ស្លាប​ព្រា​កា​ហ្វេ- សាច់​មាន់​ចិញ្ច្រាំ ៣៥០ ក្រាម- ស្លឹក​ក្រូច​សើច ៥ សន្លឹក- គល់​ស្លឹក​គ្រៃ ១២ ទៅ ១៤ ដើម។ 

វិធីធ្វើ៖ 

១. 
ដើម្បី​ធ្វើ​ម្ទេស​ឆា ដំ​បូង​គេ​ត្រូវ​យក​ត្បាល់​បុក ឬ​ម៉ា​ស៊ីន​កិន​រមៀត គ្រាប់​ជី​វ៉ាន់​ស៊ុយ ម្រេច​គ្រាប់ ផ្កា​ក្តាំងពួ និង​ចន្ទន៏​គ្រឹះ​ស្នា​ឱ្យ​ម៉ត់។ បន្ទាប់​មក​ដាក់​ខ្ញី និង​រំដេង​ចូល​ត្បាល់​បុក​ឱ្យ​ម៉ត់។ បន្ទាប់​មក​ទៀត​ដាក់​ខ្ទឹម​ក្រ​ហម ម្ទេស និង​ខ្ទឹម​ស​ចូល​បុក​រហូត​ដល់​ម៉ត់​។ លើស​ពី​នេះ ត្រូវ​បន្ថែម​ម្ទេស​ម៉ត់ ស្ករ​ត្នោត និង​កាពិ រួច​បន្ថែម​ជី​វ៉ាន់​ស៊ុយ​ចូល។ ចាក់​ប្រេង​ឆា​ចូល​ក្នុង​ខ្ទះ​រួច​ដុត​កម្តៅ​ល្មម កម្លោច​ម្ទេស​រយៈ​ពេល​៥ នា​ទី បន្ទាប់​មក​ទុក​ឱ្យ​ត្រ​ជាក់។ 
 
២. ដាក់​សាច់​ទា​ចូល​ក្នុង​ម៉ា​ស៊ីន​កិន ឬជញ្ជ្រាំ​លាយ​ជា​មួយ​អំ​បិល​និង​ម្រេច​ម៉ត់។ ជញ្ជ្រាំ​សាច់​រហូត​ដល់​ម៉ត់ រួច​យក​លាយ​ជា​មួយ​និង​ម្ទេស​ឆា។ បន្ទាប់​មក​យក​កាំ​បិត​ហាន់​គល់​ស្លឹក​ក្រូច​សើច ហើយ​ដាក់​ត្រួត​ស៊ី​គ្នា​រួច​រ​មូរ​ដូច​ជា​បា​រី​ស៊ី​ហ្គា។ ពេល​ដែល​រ​មូរ​រួច​ត្រូវ​ហាន់​វា​ឱ្យ​ល្អិត​ៗ ដូច​ជា​ម្ជុល​ សូម​ចាក់​សាច់​ទា​ច្រ​បល់​បញ្ចូល​គ្នា​។ 

៣. ត្រូវ​បក​សំ​បក​ស្លឹក​គ្រៃ​ចាស់ៗ​ចោល បន្ទាប់​មក​ហាន់​គល់​ស្លឹក​គ្រៃ។ បន្ទាប់​មក​ទៀត ដាក់​ខ្ទះ​អាំង​សាច់​ត្រ​លប់​ទាំង​សង​ខាង​រយៈ​ពេល​ពី ២ ទៅ ៣ នា​ទី​រហូត​ដល់​ខ្លោច​តិច​ៗ​ជា​ការ​ស្រេច​។ 


ប្រភពៈ 
Asian Bites

No comments:

Post a Comment