Sunday, April 12, 2015
នំប័ុងដុត
គ្រឿងផ្សំមាន៖
- ស៊ុត ១ គ្រាប់- ស្ករស ១ ស្លាបព្រាកាហ្វេ- ទឹកដោះគោជូរ ១ ស្លាបព្រាបាយ- ទឹកដោះគោឆៅ ១\២ ពែង- ម្សៅមី២ពែងកន្លះ- ម្សៅសូដាសម្រាប់ដុតនំ ១\២ ស្លាបព្រាកាហ្វេ- ប្រេងឆា ២ ស្លាបព្រាបាយ
- ខ្ទឹមស ៤ ខ្លែបហាន់ជាស្រេច
- ប៊ឺ ២ ស្លាបព្រាបាយ- ម្សៅម្ទេសក្រហម ១\២ ស្លាបព្រាកាហ្វេ
- ជីវ៉ាន់ស៊ុយ ១ បាច់តូចបេះយកស្លឹក
- ខ្ទឹមខៀវ៤មើមហាន់ឱ្យហើយ
- ម្រេចម៉ត់
របៀបធ្វើ៖
១ ជាដំបូងត្រូវកូរស៊ុត ស្ករស ទឹកដោះគោជូរ និងទឹកដោះគោឆៅឱ្យរលាយចូលគ្នាសព្វល្អ។ យកម្សៅមី ម្សៅសូដាទៅរែង បន្ទាប់មកចាក់ទឹកដោះគោជូរចូល។ លោកអ្នកចាំបាច់ត្រូវបន្ថែមទឹកចូលបន្តិច ឬក៏ ១ ស្លាបព្រាកាហ្វេ ប្រសិនបើម្សៅនោះនៅរឹង។ ហើយច្របាច់ម្សៅរយៈពេល ៣ ទៅ ៤ នាទី និងដាក់ប្រេងឆាចូលរួចបន្តច្របាច់វារហូតដល់ប្រេងជ្រាបចូលសព្វម្សៅនិងម្សៅទន់ហើយស្វិត។ ត្រូវយកម្សៅដែលច្របាច់រួចទៅដាក់ក្នុងចានក្រឡូមមួយរួចយកក្រណាត់ស្អាតមួយផ្ទាំងគ្របចានម្សៅហើយទុកវាចោលក្នុងបន្ទប់ដែលមានកម្តៅទុករយៈពេល ៣០ នាទី។
២ ដុតកម្តៅចង្ក្រាន ២២០ អង្សាសេ។ បុកខ្ទឹមសជាមួយអំបិលបន្តិចឱ្យម៉ត់។ បន្ទាប់មកកូរខ្ទឹមសដែលបុករួច ម្រេចក្រហម ស្លឹកជីវ៉ាន់ស៊ុយ និងខ្ទឹមខៀវលាយជាមួយប៊ឺ។ ហើយដាក់ម្រេច។
៣ ត្រូវលុញម្សៅឱ្យមូលបានចំនួន ៨ គ្រាប់។ រួចយកប៊ឺប៉ាតពីលើម្សៅដែលលុញហើយនោះ បន្ទាប់មកសង្កត់វាឱ្យបានកម្រាស់ប្រហែល ៥មីលីលីត្រ និងមានរាងដូចជាដំណក់ទឹកភ្នែក។ សូមទុកវារយៈពេល៥នាទីដើម្បីឱ្យវាឡើងមុននឹងយកទៅដុត។
៤ យកនំបុ័ង ២ ដុំដាក់លើថាសហើយយកទៅដុតក្នុងឡរយៈពេល ៧ នាទីរហូតដល់ឆ្អិនល្មម។ ត្រូវរក្សានំបុ័ងដែលដុតហើយឱ្យក្តៅនៅពេលត្រូវដុតនំដែលនៅសល់ទៀតនោះ។
ប្រភពៈ Asian Bites
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment