ឆាឡុកឡាក់
បន្លែ៖ សាឡាត់ ៣ ក្រាម ប៉េងប៉ោះ បូន ផ្លែ ខ្ទឹមបារាំង២ ផ្លែ តំឡូងបារាំង ២ផ្លែ ត្រកូន២ ក្រាម
សាច់៖ ចំនួន កន្លះគីឡូក្រាម។
ចំពោះសាច់តែត្រូវជាមួយមុខម្ហូបនេះគឺ សាច់គោ ព្រោះថា ពេលដែលយើងផ្ទាប់ ជាមួយបន្លែជ្រលក់ជាមួយទឹកក្រូចឆ្មា វានឹងមិនភ្លាវដូចសាច់ជ្រូកទេ។
វិធីធ្វើ៖
យកសាច់មកហាន់ជាដុំៗ ទំហំប៉ុនមេដៃបន្លែត្រូវលាងឲ្យស្អាតដាក់កញ្ច្រែងទុកឲ្យស្រក់ទឹក បន្ទាប់មកយកសាឡាត់រៀបនៅលើចាន ឬថាសដែលមានរាងពងក្រពើ ដើម្បីមើលទៅមានសោភណ្ឌភាព (ដូចរូប)។ ហាន់ប៉េងប៉ោះស្តើងៗ រៀបពីលើសាឡាត់ ត្រកួនដែលបានចិតជាសរសៃឆ្មារឆារួចហើយនោះយកមកតម្រៀបដាក់ពីលើ ចំណែកឯដំឡូងបារាំងដែលបំពងហើយនោះក៏ត្រូវយកមកដាក់ពីលើដែរ លើកលែងតែខ្ទឹមបារាំងប៉ុណ្ណោះ ដែលត្រូវយកទៅឆាជាមួយសាច់។ សាច់ដែលហាន់រួចត្រូវយកមកដាក់ឆា ដាក់គ្រឿងផ្សំដូចជា ទឹកត្រី ២ស្លាបព្រាកាហ្វេ អំបិល ១ស្លាបព្រា ប៊ីចេង ១ស្លាបព្រា ស្ករត្នោត ៣ស្លាបព្រា ហើយឆាត្រលប់ចុះឡើងរហូតឆ្អិនសាច់ល្មមចាក់ម្សៅឆាដែលកូរជាមួយទឹក ចូល គោះពងទា មួយគ្រាប់តាមចំណូលចិត្ត ហើយដួសសាច់ដាក់ពីលើបន្លែដែលរៀបរួចនោះជាការស្រេច។ មុខម្ហូបនេះគេក៏អាចជ្រលក់ជាមួយនឹងទឹកម្រេចក្រូចឆ្មាផងដែរ។
បញ្ចាក់៖ បរិមាណខាងលើ សមស្របទៅនឹងគ្រួសារដែលមានសមាជិក ៤ ទៅ ៥នាក់។
No comments:
Post a Comment