Sunday, April 12, 2015

ឡុកឡាក់ត្រីខ


គ្រឿងផ្សំ
- ត្រីខ ១កំប៉ុងតូច
- ប៉េងប៉ោះទុំ ២ផ្លែចិតជាចំណិត
- សាឡាដ ១៥០ក្រាម (រៀប​ដាក់​ក្នុង​ចានរាប)
- ខ្ទឹមស ៣កំពឹសចិញ្ច្រាំ
- ស្ករស បន្តិច
- អំបិល ១ចិប
- ប៊ីចេង ១ចិប
- ទឹកត្រី ១ចុងស្លាបព្រា
- ប្រេងខ្យង ១ស្លាបព្រាកាហ្វេ
- ស្លឹកខ្ទឹម ១ដើមហាន់
- ប្រេងឆា ១ស្លាបព្រាបាយ

វិធីធ្វើ
១. មុន​ដំបូង​ចាក់​ប្រេង​ឆា​ចូល​ក្នុង​ខ្ទះ​ទុក​ឲ្យ​ក្តៅ​ បន្ទាប់​មក​​ដាក់​ខ្ទឹម​ស​​ចូល​​ឆា​ឲ្យ​មាន​​ខ្លិន​​ឈ្ងុយ។
២. បន្ទាប់​មក​ដាក់​ត្រីខ​ចូល​​ឆា​​វា​បន្តិច​ចាំ​​បន្ថែម​ ស្ករស, អំបិល, ប៊ីចេង, ទឹកត្រី និង​ប្រេងខ្យង (​ដាក់​ទឹក​បន្តិច​​បើ​គោក​ពេក)​​​ ឆា​ឲ្យ​​ចូល​រស​ជាតិ។
៣. យក​ប៉េងប៉ោះ​ដាក់​ចូល​យក​វែក​ចូក​មួយទៅពីរ​ត្រឡប់ឲ្យ​ថ្មមៗ​កុំ​ឲ្យ​បែក​សាច់​ត្រី​ បន្ទាប់​មក​ដួស​វា​​ដាក់​ក្នុង​​ចាន​សាឡាដ៍​រួច​រោយ​ស្លឹកខ្ទឹម​ពីលើ​ជា​ការ​ស្រេច៕

ដោយ៖ សុខឡៃ

No comments:

Post a Comment