Monday, April 13, 2015

ឆាសណ្តែកបែបកូរ៉េ


គ្រឿងផ្សំ៖ - ប្រេងឆា ១ ស្លាបព្រាបាយ 
- ខ្ទឹមស ២ ខ្លែប ហាន់ជាស្រេច 
- សណ្តែកបណ្តុះ ៧៥០ ក្រាម 
- ប្រេងល្ង ១ ស្លាបព្រាបាយ 
- ទឹកស៊ីអ៊ីវ ១ ស្លាបព្រាបាយ 
- ម្ទេសឆាកូរ៉េ Kochujang ២ ស្លាបព្រាបាយ 
- ទឹកក្រូចឆ្មា ១ ផ្លែ - ជីវ៉ាន់ស៊ុយ ១ ដៃ 
- អំបិល និងម្រេច ។ 

របៀបធ្វើ៖ ១ ដាក់​ខ្ទះ​លើ​ចង្ក្រាន​ទុក​ឱ្យ​ក្តៅ​ល្មម។ ចាក់​ប្រេង​ឆា ខ្ទឹម​ស និង​ឆា​រយៈ​ពេល ៣០ វិ​នា​ទី​រហូត​ដល់​ខ្លោច​តិចៗ​។ រួច​ចាក់​សណ្តែក​បណ្តុះ, ប្រេង​ល្ង, ទឹក​ស៊ី​អ៊ីវ , និង​ម្ទេស​ឆា​Kochujangចូល​។ ឆា​ត្រ​លប់​ពី ១ ទៅ ២ នា​ទី​ទាល់​តែ​សណ្តែក​បណ្តុះ​នោះ​ស្លោក។
២ នៅ​ពេល​ដែល​សណ្តែក​បណ្តុះ​ស្លោក​តិច​ៗ​ហើយ សឹម​ដាក់​អំ​បិល និង​ម្រេច​ចូល។ រួច​ដាក់​ទឹក​ក្រូច​ឆ្មា និងជី​វ៉ាន់​ស៊ុយ​ចូល ហើយ​ច្រ​បល់​ចូល​គ្នា​រួច​ភ្លក់។ អា​ហារ​នេះ​នឹង​មាន​រស​ជាតិ​ហិល ផ្អែម ប្រៃ និង​ជូរ សណ្តែក​បណ្តុះ​នឹង​នៅ​ស្រួយ​មិន​ជ្រាយ។ 

៣ បន្ត​ការ​ឆា​សណ្តែក​បណ្តុះ​នៅ​កម្តៅ​តិចៗ ។ ឆា​សណ្តែក​បណ្តុះ​ងាយ​នឹង​ត្រ​ជាក់​ពេល​ដែល​ចាក់​ដាក់​ចាន ប៉ុន្តែ​នៅ​តែ​មាន​រស​ជាតិ​ឆ្ងាញ់៕ 


ប្រភពៈ  Asian Bites 

No comments:

Post a Comment