Monday, April 13, 2015

ព្រះ​ច័ន្ទ​ពេញ​វង់​បែប​កូរ៉េ


គ្រឿងផ្សំមាន៖
- ម្សៅបាយដំណើប ១/៣ ពែង
- ម្សៅអង្ករ ១/៣ ពែង
- ម្សៅមេ ១/៣ ពែង
- ស៊ុត ២ គ្រាប់ គោះឲ្យហើយ
 - អំបិល ១ ស្លាបព្រាកាហ្វេ
- ខ្ញីស្រស់ ២ ដុំ
- ស្លឹកខ្ទឹម ៨ ដើម កាត់ឲហើយប្រវែង ៣ សង់ទីម៉ែត្រ
- ម្ទេសស្រស់ចំនួន ១ គ្រាប់ យកគ្រាប់ចេញរួចហាន់ឲ្យល្អិតៗ
- ប្រេងឆាប្រហែល ២ ស្លាបព្រាបាយ
- ម្រេចស្រស់
- ខ្ញីនិងទឹកជ្រលក់លាយល្ង។
វិធីធ្វើទឹកជ្រលក់លាយល្ង៖
    លោក​អ្នក​អាច​ទទួល​ទាន​ជា​មួយ​នឹង​ស៊ុត​ក្រឡុក​ចៀន​ដែល​ជា​ធម្មតា​មាន​ធាតុ​ផ្សំ​ដូច​ជា ស្លឹក​ខ្ទឹម ឬ​ងាវ​សមុទ្រ ទឹក​ជ្រលក់​នេះ​យើង​អាច​ញ៉ាំ​ជា​មួយ​នឹង​សាឡាត ឬ​ក៏​ជា​មួយ​នឹង​ត្រី​ហើយ​នឹង​គ្រឿង​សមុទ្រ​ដូច​ជា​ងាវ​សមុទ្រ​ឆៅ បង្កង​អាំង គ្រុំ​ចំហុយ ឬ​ក្តាម​។ 
    យក​ត្បាល់​បុក​ខ្ទឹម​ស ២ ខ្លែប​ជា​មួយ​នឹង​ម្ទេស​គ្រៀម​កន្លះ​ស្លាប​ព្រាកា​ហ្វេ អំបិល​កន្លះ​ស្លាប​ព្រាកា​ហ្វេ និង​ស្ករ​ស​កន្លះ​ស្លាប​ព្រា​កាហ្វេ​រហូត​ដល់​ម៉ត់។ រួច​ចាក់​ចូល​ទៅ​ក្នុង​ចាន​គោម​មួយ ហើយ​ដាក់​ទឹក​ស៊ី​អ៊ីវ ៤ ស្លាប​ព្រា​បាយ​ចូល ទឹក​ខ្មេះ ១ ស្លាប​ព្រា​បាយ ប្រេង​ល្ង ១ ស្លាប​ព្រា​បាយ និងប្រេងឆា ២ ស្លាប​ព្រា​បាយ​។ បន្ទាប់​មក​ទៀត​យក​គ្រាប់​ល្ង​ទៅ​រំលីង​ក្នុង​ខ្ទះ​ស្ងួត​រហូត​ដល់​ល្ង​មាន​ពណ៌​មាស។ យក​ល្ង​ដែល​ទើប​តែ​លីង​​ក្តៅៗ​បុក​ឲ្យ​ម៉ត់​ល្មម បន្ទាប់​មក​ចាក់​ចូល​លាយ​គ្នា​ទាំង​អស់​។ រួច​ភ្លក់​មើល​ជា​ការ​ស្រេច។
វិធីធ្វើចៀន៖
១. ដាក់​ម្សៅ​ទាំង ៣ ប្រភេទ​បញ្ចូល​គ្នា។ ក្រឡុក​ស៊ុត​បញ្ចូល​គ្នា បន្ទាប់​មក​ចាក់​ទឹក ១ ពែង​ចូល​រួច​បន្ត​ការ​ក្រឡុក​រហូត​ដល់​សប់។ បន្ទាប់​មក​ទៀត​ចាក់​អំបិល និង​ម្រេច​ចូល​។ ហាន់​ខ្ញី​ជា​បន្ទះ​ស្តើងៗ បន្ទាប់​មក​តំរៀប​លើ​គ្នា ហើយ​ហាន់​វា​ជា​ចំណិត​តូចៗ។ បន្ថែម​ខ្ញី ស្លឹក​ខ្ទឹម និង​ម្ទេស​ចូល​ទៅ​ក្នុង​ស៊ុត​ដែល​ក្រឡុក​រួច( ត្រូវ​តែប​ន្ថែម​ពួក​វា​ចូល ប្រសិន​បើ​អ្នក​ប្រើ​គ្រឿង​សមុទ្រ)។
២. ដាក់​ខ្ទះ​លើ​ចង្ក្រាន​ទុក​ឲ្យ​ក្តៅ​ល្មម។ រួច​ចាក់​ប្រេង​ឆា ២ ស្លាប​ព្រា​បាយ ហើយ​ក្រលេង​វា​ឲ្យ​ពេ​ញខ្ទះ ចាក់​ប្រេង​ឆា​ខ្លះ​ចូល​ទៅ​ក្នុង​ពែង​ប្រសិន​បើ​វា​ច្រើន​ពេក ដូច្នេះ​យើង​អាច​ប្រើ​វា​បាន​នៅ​ពេល​ចាក់​ស៊ុត​ក្រឡុក​បន្ត​ទៀត។ ដួស​ស៊ុត​ក្រឡុក ១ វែក​តូច​ដាក់​ទៅ​ក្នុង​ខ្ទះ រួច​ក្រលេង​វា​ឲ្យ​មាន​កម្រាស់​ស្តើង។ ដាចម្អិន​រយៈ​ពេល​ប្រហែល ២ នាទី​រហូត​ដល់​បាត​ខាង​ក្រោម​ស៊ុត​ក្រឡុក​ឡើង​ពណ៌​ត្នោត​លាយ​ក្រ​ហម បន្ទាប់​មក​យក​វែក​ដួស​ត្រលប់​ទៅ​ម្ខាង​ទៀត​រួច​ទុក​ចោល ២ នាទី​បន្ថែម​ទៀត។ អនុវត្ត​ធ្វើ​ដូច​នេះ​បន្តៗ រហូត​ដល់​ស៊ុត​ក្រឡុក​អស់។ អ្នក​អាច​ទទួល​ទាន​បាន​ភ្លាម​ជា​មួយ​ខ្ញី​ព្រម​ទាំង​ទឹក​ជ្រលក់៕

ដោយ៖ ដារ៉ា

No comments:

Post a Comment