Monday, April 13, 2015

វិិធីធ្វើស្ពៃជ្រក់




គ្រឿងផ្សំ:
ស្ពៃខៀវគីឡូ
អំបិលស្លាបព្រាបាយ
ទឹកសុទ្ធលីត្រ
ស្ករសស្លាបព្រាបាយ
ម្ទេសពីរបីគ្រាប់

វិធីធ្វើ:
.លាងស្ពៃខៀវឲ្យស្អាត រួចហាន់​វាតូចៗ​ទៅតាម​ទំហំ​ដែល​អ្នក​ចង់​បាន​ហើយ​ដាក់​ហាល​ថ្ងៃ​ប្រហែល​ជា ២ ទៅ ៣ ម៉ោង​រហូត​ដល់​ស្លឹក​ស្ពៃ​ឡើង​ទន់។
.ដាំទឹក បន្ទាប់មកចាក់អំបិល និងស្ករសចូល។ ទុក​វា​ឲ្យ​ត្រជាក់​ប្រហែល​ជា ៤៥ អង្សា​សេ។
.ដាក់ស្ពៃខៀវទៅក្នុងក្រឡហើយចាក់ទឹកអំបិលចូល។
.ចាក់ម្ទេសដែលហាន់រួចពីលើ បន្ទាប់​មក​គ្រប​គម្រប​ឲ្យ​ជិត និង​ដាក់​វា​ហាល​ថ្ងៃ​ប្រហែល​ជា ២ ថ្ងៃទាល់​តែ​ស្ពៃ​ខៀវ​ប្រែក្លាយ​ជា​ពណ៌​លឿង​ស្លេក​។
.ដើម្បីធ្វើឲ្យវាជូរបន្តិច អ្នក​ត្រូវ​ដាំ​ទឹក​ក្តៅ​ដោយ​បន្ថែម​អង្ករ​ខ្លះ​ចូល និង​ដាក់​ដាំ​វា​រហូត​ដល់​ទឹក​វា​រាងខាប់​។ ប៉ុន្តែ​បើ​ធ្វើ​ដូច​នេះ លោក​អ្នក​នឹង​ទទួល​បាន​រស​ជាតិ​ឆ្ងាញ់ តែ​អ្នក​មិន​អាច​ទុក​វា​ឲ្យ​លើស​ពី ៣ ថ្ងៃ​បាន​ទេ៕

ប្រភពៈCHANBOKEO

No comments:

Post a Comment