គ្រឿងផ្សំ
- ជើងមាន់ ៥-៧ជើង
- ស្លឹកខ្ទឹម ២ដើមហាន់
- ខ្ទឹមស ៤កំពឹស ចិញ្ច្រាំឲ្យម៉ត់
- ខ្ញី ១ដុំ ចិញ្ច្រាំឲ្យម៉ត់
- ម្ទេស ហាន់តម្រូវឲ្យប្រើច្រើន
- ល្ងរលីង កន្លះស្លាបព្រាកាហ្វេ
- ទឹកស៊ីអ៊ីវ កន្លះស្លាបព្រាបាយ
- ស្ករស កន្លះស្លាបព្រាបាយ
- អំបិល បន្តិច
- ប៊ីចេង ១ចិប
- ទឹកខ្មោះ បន្តិច
- ប្រេងឆា ២សស្លាបព្រាបាយ
វិធីធ្វើ
១. មុនដំបូងត្រូវយកជើងមាន់ទៅប្រឡាក់អំបិលបន្តិច ជាមួយនិងទឹកខ្មោះបន្តិចដែរទុកមួយសន្ទុះ។
២. ដាក់ឆ្នាំងដាំទឹកឲ្យពុះស្រុះជើងមាន់ប្រហែលជា ៧នាទី រួចហើយស្រង់វាយកមកលាងទឹកទុកឲ្យសោះ។
៣. យកប្រេងឆាចាក់ចូលក្នុងខ្ទះទុកឲ្យរាងក្តៅបន្តិចដាក់ខ្ទឹមស និងខ្ញីចូលឆាបន្តិចសិនចាំដាក់ម្ទេសចូលឆាជាមួយគ្នាឲ្យមានខ្លិនឈ្ងុយ។
៤. ដាក់ជើងមាន់ចូលឆាជាមួយគ្នា បន្ទាប់មកដាក់ទឹកស៊ីអ៊ីវ ស្ករស ប៊ីចេង បន្ថយភ្លើងបន្តិចឆាបន្តទៀត (ថែមទឹកចូលបន្តិចបើគោក) ប្រហែលជា២០នាទី ភ្លក់មើលរស់ជាតិតាមការចូលចិត្ត។
៥. យកល្ងរមករោយពីលើជាមួយនិងស្លឹកខ្ទឹមនោះអ្នកអាចញ៉ាំវាបានហើយ ញ៉ាំឲ្យទាន់ក្តៅៗទើបឆ្ងាញ់៕
ដោយ៖ សុខឡៃ
No comments:
Post a Comment