ញាំខ្មែរអង្គរធំ
គ្រឿងផ្សំ
- ជីវ៉ាន់ស៊ុយ
- ខ្ទឹមបារាំង
- ជីអង្កាម
- សាលាដ
- ត្រសក់
- ស្ករស
- ក្រូចឆ្មារ
- ខ្ទឹមស
- ទឹកត្រី
- ម្រេច
- ទឹកខ្មេះ
- ពងទា
វិធីធ្វើ
- សាច់ជ្រូក ៥០ក្រាម, បង្គាស្រស់ ១០ក្បាល ,ពងទា ២គ្រាប់ , សាលាដ ១០០ក្រាម ,ត្រសក់ ៣ផ្លែ, ជីអង្គាមបេះយកសន្លឹក ៥០ក្រាម ,ខ្ទឹមបារាំង១ផ្លែ,ឬសជីរវ៉ាន់ស៊ុយ ១ឬស, ម្រេចគ្រាប់ ៥ គ្រាប់,ខ្ទឹមស ១០កំពិស, ម្ទេស ១-២គ្រាប់,ទឹកខ្មេះ ១ស្លាបព្រាបាយ, ស្ករស ១ស្លាបព្រាបាយ,ទឹកក្រូចឆ្មារ ២ស្លាបព្រាបាយ,ទឹកត្រី ២ស្លាបព្រាបាយ
- លាងសាច់ជ្រូកអោយស្អាត ស្ងោរអោយឆ្អិន ហាន់ជាចំណិតតូចៗ ស្តើងៗ
- ស្ងោរពងទាអោយឆ្អិន បកសំបកពុះជាពីរ ហាន់តាមបណ្តោយស្តើងៗ
- ស្ងោបង្គាទាំងសំបកអោយឆ្អិន បកសំបក ហាន់បញ្ឆិតតាមទទឹងខ្លួនបង្គា ទុកមួយអន្លើ ។
- លាងសាលាដ បេះស្លឹក លាងត្រសក់ ចិតក្បាច់រង្វើលៗ ជុំវិញត្រសក់ហាន់តាមទទឹងស្តើងៗ។ លាងខ្ទឹមបារាំងបកសំបក ហាន់តាមទទឹងស្តើងៗ ។
- បុកឬសជីវ៉ាន់ស៊ុយ ម្រេច ខ្ទឹមស ម្ទេសអោយម៉ដ្ឋ រួចដាក់ទឹកខ្មេះ ទឹកក្រូចឆ្មារ ទឹកត្រី បន្ថែមជាតិផ្អែមដោយស្ករ កូរចូលគ្នាអោយសព្វ ភ្លក្សរសជាតិតាមចំណូលចិត្ត ត្រៀមទុកធ្វើទឹកញាំ ។
- រៀបចំសាលាដទ្រាប់បាតចាន ដាក់ត្រសក់ ខ្ទឹមបារាំង បង្គា សាច់ជ្រូកពងទា ជីអង្កាម រោយពីលើដោយជីវ៉ាន់ស៊ុយ រួចស្រោយទឹកញាំពីលើ ជាការស្រេច ។
No comments:
Post a Comment