Saturday, April 4, 2015

ភ្លាសាច់គោ

គ្រឿងផ្សំ 

  •  សាច់គោ 
  • ម្ទេស 
  • ជីវ៉ាន់ស៊ុយ 
  • ស្លឹកខ្ទឹម 
  • ទឹកត្រី 
  • រំដេង 
  • ខ្ទឹមក្រហម 
  • ស្លឹកក្រូចសើច 
  • ជីអង្កាម 
  • អំបិល 


 វិធីធ្វើ 

  1. សាច់គោចិញ្រ្ចាំអោយល្អិត ៣០០ក្រាម, ដើមខ្ទឹមហាន់ទទឹងស្តើងៗ និង ជីវ៉ាន់ស៊ុយ ១មុខៗ១ស្លាបព្រា, ស្លឹកជីអង្កាម កន្លះចានចង្កឹះ, ស្លឹកក្រូចសើចហាន់អោយល្អិត ១ស្លាបព្រាបាយ, ខ្ទឹមក្រហមហាន់ទទឹងស្តើងៗ ១ស្លាបព្រាបាយ, រំដេងបុកអោយល្អិត១ស្លាបព្រាកាហ្វេ, ម្ទេសម៉ដ្ឋ ១ទៅ២ស្លាបព្រាបាយ, អង្ករលីង(បុកឬកិនអោយម៉ដ្ឋ)១ស្លាបព្រាបាយ, ទឹកត្រី១ស្លាបព្រាបាយ, ទឹកក្រូចឆ្មារ៣ស្លាបព្រាបាយ និង អំបិលម៉ដ្ឋកន្លះស្លាបព្រាកាហ្វេ 
  2. លាយសាច់ជាមួយទឹកក្រូចឆ្មារអំបិល ទឹកត្រីអង្ករលីង ម្ទេសម៉ដ្ឋច្របល់អោយសព្វ 
  3. ដាក់ជីវ៉ាន់ស៊ុយ ដើមខ្ទឹម ស្លឹកក្រូចសើច រំដេង ខ្ទឹមក្រហម ច្របល់អោយសព្វហើយដាក់ជីអង្កាមចូល 
  4. ទទួលទានដោយផ្ទាប់ជាមួយនឹងបន្លែស្រស់ ដូចជាៈ ត្រសក់ ព្រលឹត ស្ពៃក្តោប ស្លឹកចាក្ល សណ្តែកកួរ ។ល។

No comments:

Post a Comment